liber sa gandesti

esti liber sa gandesti cum vrei

O solutie ingenioasa pentru a pastra alimentele atunci cand nu avem frigider la indemana.
Avem nevoie de un vas de pamant care sa fie introdus intr-unul mai mare. Spatiul dintre cele doua vase se umple cu nisip ud. Vasul cel mic in care se pune mancarea se acopera cu o panza umeda. Pe vasul exterior apar picaturi de apa datorita diferentei de temperatura iar in urma evaporarii lor se pierde si caldura din interiorul ceea ce duce la o scadere de temperatura di vasul cu alimente. Pentru a functiona acest proces de racire e nevoie de umezirea constanta a nisipului si a panzei de deasupra.

Toti copiii ar trebui sa se bucure cat se poate de o copilarie lipsita de griji si sa exploreze aceasta perioada a vietii. Realitatea cruda este ca vedem din ce in ce mai multi copiii care nu-si traiesc copilaria; sunt fortati sa cerseasca sau in polul opus sunt copiii la care le sunt grabita copilaria.
Este de dorit ca un parinte sa-si vada copilul reusind in viata, insa cand dorinta devine o obsesie, parintii ajung sa puna prea devreme pe umerii copiilor sarcini prea grele pentru varsta lor. A cultiva talente sau inclinatii copilului este un lucru frumos dar poate ajunge sa fie stresat ca si un adult coplesit de grijile cotidiene.
Unii parinti muncesc din greu ca sa le ofere copiilor lor tot confortul material: locuinta luxoasa , distractii nelimitate si haine scumpe. Desi s-ar parea ca au parte de o copilarie ideala, ei se simt neglijati. Ei au nevoie de parinti care sa-si faca timp sa-i iubeasca si sa se ingrijeasca de ei. Parintii sunt prea ocupati ca sa mai aibe timp de ei si cred ca le asigura fericirea prin bunurile materiale, insa ei fac contrariul.
Copiii simt mai mult ca oricine nevoia sa se joace, sa rada si sa-siconsume energia, fara sa aibe prea multe griji. Nu-i luati acest drept!

Se cunoaste faptul, ca renuntarea la tutun nu este tocmai usoara. Chiar daca cunoaste efectele grave pe care le aduce acest viciu, cel care vrea sa se lase de fumat intra intr-un sevraj tabacic ceea ce face ca renuntarea la el sa fie dificila. Totusi, nu este imposibil iar o motivatie puternica il ajuta sa depaseasca primele doua saptamani, considerata a fi perioada cea mai grea, cand apar numeroase manifestari precum: pofta teribila de a fuma si nervozitatea.
Asadar, hotararea de a renunta la fumat trebuie sa fie luata intr-o perioada de timp in care sunteti mai putin stresati. Analizati care sunt motivele pentru care vreti sa va lasati de fumat si sa vi le amintiti ori de cate ori e nevoie in situatiile de compromis. Dupa ce v-ati fixat motivele pentru care merita sa renuntati la fumat trebuie sa stiti si la ce sa va asteptati. Sa aveti in vedere ca organismul simte cel mai mult lipsa nicotinei din tutun in primele aprox. doua saptamani. De asemenea, ca vor mai aparea situatii stresante ce vor alimenta dorinta de a apela la tigari. Trebuiesc intelese aceste situatii pentru ca sa nu permiteti ca ele sa darame tot ceea ce ati realizat pana acum.
Exista persoane care renunta definitiv la fumat de la prima incercare, insa altii au reusit dupa mai multe incercari. Chiar daca nu reusiti sa renuntati de prima data, nu renuntati! Cu fiecare incercare, veti reusi sa mariti perioada lipsei tutunului din viata voastra. Nu refuzati ajutorul celor din jur care va vor numai binele.
Puteti opta si pentru o perioada premergatoare pentru a obisnui corpul cu schimbarile pe care le veti face, si anume: reduceti numarul de tigari pe zi, alegeti tigari cu continut redus de nicotina, consumati lapte, etc. Apoi cand alegeti sa nu mai fumati deloc, trebuie sa va schimbati modul de viata. Cautati hobby-uri sau activitati care va fac sa uitati de grija tigarilor. De preferat sa renuntati si la cafea sau alte bauturi care erau asociate cu fumatul. Evitati pe cat este de posibil compania persoanelor fumatoare si mai ales locurile in care exista din plin aceasta atmosfera (de ex. barurile). Consumati fructe sau seminte de floarea soarelui pentru a suprima dorinta de a fuma. In situatii tensionate incercati sa va detasati si sa va stapaniti.
Nu uitati ca PUTETI sa scapati din lanturile sclaviei tutunului. Nu renuntati sa luptati. Mult succes!

Este ceva foarte pretios, dar nimeni nu e atat de sarac incat sa nu-si poata permite sa il ofere sau atat de bogatincat sa nu aiba nevoie de el. Zambetul, caci despre el este vorba, dureaza doar o clipa insa el ne binedispune, indiferent de varsta pe care o avem.
Potrivit unui studiu, un simplu zambet produce un impuls electric care stimuleaza hipofiza sa elibereze substante chimice din creier care ne creeaza o stare de bine. Pe langa efectul binefacator ce il aduce asupra noastra, cel care il primeste este ajutat sa se simta mai relaxat si va trece mai usor peste situatiile dificile.
Avand in vedere foloasele acestui simplu gest, zambiti, va rog!

Unde este inima ta?
Se spune despre ''inima'' ca este sediul sentimentelor, a motivatiilor, cu alte cuvinte ea ne arata persoana launtrica a fiecaruia. Cuvintele si actiunile noastre vorbesc cu putere despre ceea ce suntem in inima.
Din ce in ce, mai multi oameni cred ca fericirea lor depinde mult de factori externi. Ei cred ca a fi bogat inseamna a fi fericit. Totusi, realitatea e ca oamenii nu au devenit mai fericiti pe masura ce stilul lor de viata a devenit mai imbelsugat.
Tot mai multi oameni isi vand ''inima'' de dragul bogatiilor. Timpul le este incarcat cu activitati obositoare pentru a-si spori veniturile si ajung sa neglijeze lucrurile mai importante din viata.
Imagineaza-te in urmatoarele situatii: prizonier in lagarele de concentrare, sau naufragiat pe o insula pustie, sau ca pierzi totul in urma unui incendiu. Probabil ca te gandesti ca toata truda a fost in zadar. Gandeste-te, acum, la persoanele plecate la munca in strainatate cu scopul de a se realiza in viata dar care au sfarsit prin a-si pierde viata si te intrebi: la ce folos?
Nu iuta ca daca multumire in noi insine nu avem, acumularile vor imbogati pe altii.Viata noastra este mult mai importanta ca sa o irosim cu lucruri neimpotante. Asadar, unde e inima ta?

Ce anume? Un fenomen care a luat amploare si imbraca diverse forme:VIOLENTA.ea nu mai este prezenta numai in conflictele armate ci si in scoli, in familii si din ce in ce mai mult in lumea divertismentelor.Astazi mass-media pune un mare accent pe stiri si filme cu un continut ridicat de violenta.Copiiau ajuns sa fie atrasi de jocurile violente de pe calculator.Ei ajung chiar sa comita crime ca urmare a expunerii cu regularitate in acest mediu corupator.

Istoria pare sa se repete.Daca in imperiul roman, luptele pe viata si pe moarte ale gladiatorilor erau la mare cautare, in zilele noastre sunt preferate din ce in ce mai mult divertismentele care sunt pline de violenta.Chiar daca unii sunt pasivi, altii sunt ingroziti de stirile pline de violenta, totusi constiinta multora pare sa fie insensibila la ceea ce vad pe micul ecran si ajung sa nu mai discearna clar ce este rau si ce este bine.

Ne intebam,unde se va ajunge in acest ritm? Sfarsitul lumii va veni ca urmare a unei catastrofe sau ne vom distruge singuri?

Totalul afișărilor de pagină

Etichete